فضائل و مناقب حضرت معصومه (ع)

ساخت وبلاگ

مطالبي در رابطه با فضائل و مناقب حضرت معصومه (ع)

مطالبي در رابطه با فضائل و مناقب حضرت معصومه (ع)

مذهبي

زندگي در جوار امامان معصومي همچون موسـي بن جعفر و عليّ بن موسـي الرّضا عليهما السـلام و بهره مند بودن از تعاليم عاليه آن رهبران راه نور و سـعادت، خود عامل اساسي در تعالي روح و تکامل درجات علمي و عملي حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها بوده است. بنابراين مي توان آن حضرت را الگو و نموداري از فضائل اهل بيت عليهم السلام دانست.

از آنجا که معرفت و شناخت ائمّه طاهرين و اولياء دين مبين، همان شناخت فضائل و کمالات نفساني آن بزرگواران است نه فقط آشنايي اجمالي با زندگينامه آنها، در اينجا به ذکر گوشه اي از فضائل و مناقب حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها مي پردازيم.

شرافت خانوادگي:

يکي از عاليترين فضائل آن حضرت انتساب ايشـان به بيت وحي و رسالت و امامت است. او بنت رسول الله صـلي الله عليه وآله وسلم و بنت وليّ الله و اخت وليّ الله و عمّه وليّ الله است و اين امر خـود سرچشمه ساير فضائل و کمالات معنوي و روحاني آن بزرگوار مي باشد که زندگي در جوار امامان معصومي همچون موسـي بن جعفر و عليّ بن موسي الرّضا عليهما السـلام و بهره مند بودن از تعاليم عاليه آن رهبران راه نور و سـعادت، خود عامل اساسي در تعالي روح و تکامل درجات علمي و عملي آن حضرت بوده است. بنابراين مي توان آن حضرت را الگو و نموداري از فضائل اهل بيت عليهم السلام دانست.

عبادت آن حضرت

بنـا به تصريح آيه کريمه قرآن، هدف از خلقت انسان چيزي جز عبادت و بندگي خداوند متعال نيست؛ چرا که  انسان از اين طريق تکامل يافته و به خدا نزديک مي شوند. آنان که به اين هدف پي بردند، در راه رسيدن به عالي ترين مرتبه آن که حصول يقين و اطمينان و نفس مطمئنّه شدن است  سر از پا نمي شناسند و بهترين ساعات زنـدگي خود را زمان عبادت و راز و نياز به درگاه ذات بي نياز مي دانند و در خلوت شب سر بر آستان دوست مي نهند و راز دل با محبوب خويش مي گويند و عاشـقانه با او به گفتگو مي نشـينند و به اين آرزو زنده اند که در حال نماز و راز و نياز به ملاقات حق بشـتابند و مخاطب حضرتش قرار گيرند.

يکي از عالي ترين نمونه هاي عبادت و بندگي خدا از خاندان ولايت و امامت، کريمه اهل بيت فاطمه معصومه عليها السـلام است. او که عبادت و شب زنـده داري هفـده روزه اش در واپسين روزهـاي عمر شـريفش در شهر قم، گوشه اي از يک عمر عبـوديّت و خضوع و خشوع آن زاده عبد صالح خدا در برابر ذات پـاک الهي است و اين بيت النّور و معبد و محراب به يادگار مانده آن صفيّه الله
است که از برکات راز و نيازهاي شبانه آن بضعه موسي عليه السلام تا دامنه قيامت هدايتگر و الهام بخش بندگان عاشق عبادت
و ولايت مي باشد و چه خوش سروده اند اهل ذوق که :

اين جايگاه که آنقدر منوّر است           اين سجده گاه دختر موسي بن جعفر است.

عالمه و محدّثه اهلبيت عليهم السلام

در فرهنگ اسلامي محدّثان راستين همواره از حرمت و منزلت ويژه اي برخوردار بوده اند. محدّثان و راويان درحفظ و حراست از
گنجينه هاي معارف و ارزش هاي ديني و ذخاير گرانمايه مکتب تشـيّع و رشد و تعالي فرهنگ غني اسلامي نقش اوّل را داشته اند و
حامل ودايع و امانت هاي گرانقدر الهي و رازدار اسرار آل رسول بوده اند. يکي از والاترين عناويني که نشان دهنده بلندي مرتبه علم و آشنايي کريمه اهل بيت عليهم السلام با معارف بلند اسـلام و مکتب حياتبخش تشيّع است، محدّثه بودن آن حضرت مي باشد که بزرگان علم حديث احاديث و روايات رسيده از آن حضرت را در کتاب هاي خود نقل نموده اند، رواياتي که به خاطر
داشـتن مضموني ولايي خود شاهد صدقي بر ولايت محوري بودن آن محدّثه آل طه و عالمه آل محمد صـلي الله عليه وآله وسـلم مي باشند.

او معصومه است

گر چه مقام عصمت از گناه و مصون بودن از لغزشها در عين قدرت بر خطا، مقامي است خاص انبياء عظام و اوصياء آنان به ويژه
چهارده معصوم پاک عليهم السلام، ولي بودند کساني که به دليل اطاعت و بندگي مخلصانه پروردگار و اطاعت و پيروي کامل از پيشوايان معصوم راه پاکي و وارسـتگي، به درجه اي از تقوي و طهارت روحي رسـيدند که از معاصي و رذايل اخلاقي دور مانده و دامن روح و جان خويش را از ناپاکي ها زدودند. فاطمه معصومه عليها السلام که خود پرورش يافته مکتب ائمّه طاهرين عليهم السلام و يادگار صاحبان آيه تطهير است، نمونه اي عالي از طهارت و پاکي است به گونه اي که خاصّ و عام او را به عنوان معصومه شناخته اند. تا بدانجا که حضرت رضا عليه السلام به ايشان لقب معصومه داده و فرمود: « مَن زارَ المَعصومَـه بِقُم کَمَن زارَني »کسي که فاطمه معصومه را در قم زيارت کند مثل آن است که مرا زيارت کرده باشد. و در يکي از فرازهاي زيارت دوّم حضرت اين چنين آمده است که : « السّلامُ عليْکِ َايَّتُها الطّاهِره الحَميده البرّهُ الرَّشيدَهُ التَقيَّ? النَّقيَّ? » سلام بر تو اي بانوي پاک و ستايش شده، نيکوکردار و هدايت شده، پرهيزکار وارسته «

منبع:amfm.ir

لينک مستقيم: http://mihangram.com/mazhabi-68.html

حضرت معصومه (س)

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عاطفه ashpazi25 بازدید : 164 تاريخ : شنبه 23 مرداد 1395 ساعت: 14:15